Bokhylla

Bokhylla
Bra med dörrar!

torsdag 1 januari 2015

Ny bok: Moln över morgonrodnad

Hej!
Det var länge sedan! Jag har använt Facebook hittills. Nu ska jag försöka vara utan den ett tag. Den är för nyfiken på vad jag gör. Är du nyfiken, välkommen hit!

En bok till har kommit ut. Moln över Morgonrodnad heter den. Det är Aurora som är morgonrodnaden och hennes bekymmer som är moln. Aurora föddes i Mölltorp 1779. Det är en spännande tid!

Här är den allra första början av boken. Vill du läsa mer, tala om det här.

Kapitel 1. Höstmarknadens skugga

De mörka soldaterna bakom huset drog sig sakta tillbaka allteftersom solen steg upp. Snart kröp de ihop under träden. Då skrämde de inte längre. Det bara skogen som injagade skräck. Skogsväsen eller skogsrövare, troll eller älvor, det fanns många faror i Tiveden. Ulven kom sällan fram till huset, men en rest av en lagårdskatt bar spår av göpan. Mangårdshuset på Fräckestad var en fästning uppe på kullen. Några bleka åkrar höll stånd mot skogen. 
Det röda kriget mellan natt och dag lugnade sakta ner sig. Drängarna var redan ute och arbetade. Dejan Britta satt i ladugården och lät de varma vita strålarna spela ner i hinken. Det var inte så länge sedan Rödros kalvat. Snart skulle hon nog kunna skickas ut till de andra korna på bete. Hon måste ju äta upp sig innan den magra vinterns tid.
Nu var det dags också för herrefolket att börja dagens arbete. 
- Jag åker till marknaden, sade gårdens herre, Anders Gustaf, litet nonchalant. 

Det var den 25 september 1803, den första dagen för  höstmarknaden.

Inga kommentarer: